-

Tjenestenivå

Boligsosial handlingsplan

Hovedmålet med Boligsosial handlingsplan er å fastlegge Levanger kommunes ambisjoner innen boligpolitisk og boligsosialt arbeid, og kunne beslutte hvilke strategier og virkemidler som skal benyttes for å realisere ambisjonene.
Målet er at alle skal bo trygt og godt. Ved å ta hensyn til boligen og bomiljøet i samfunnsplanleggingen generelt og i det forebyggende boligsosiale arbeidet spesielt, vil levevilkårene og livskvaliteten bedres for mange, og det framtidige tjenestebehovet kan da reduseres eller utsettes.

Temaplan vold i nære relasjoner 2020 – 2023

Temaplanen følger opp mål og strategier i kommunens overordnede planverk. Videre bygger planen på Regjeringens handlingsplan mot vold i nære relasjoner, veileder fra Nasjonalt kunnskapssenter mot vold og traumatisk stress (NKVTS) og kunnskap hos de regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging som er utviklet på
oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Som grunnlag for valg av planens mål, strategier og tiltak er det utarbeidet en
samfunnsanalyse for vold i nære relasjoner.

Temaplan Ruspolitikk og Psykiske helse

Temaplanen rus og psykisk helse inngår i kommunens plan- og styringssystem og omhandler kommunens mål, strategier og tiltak på feltet rus og psykisk helse for alle innbyggere i aldersgruppen 0-100+ år. Formålet med planen er å yte best mulig tjenester til de som trenger det, og samtidig understøtte samfunnets totale ressurser på en best mulig måte. Temaplanen skal følge opp strategiske føringer for samfunnsutviklingen i Planstrategien og i Kommuneplanens samfunnsdel ved prioritering av innsats på områdene rus og psykisk helse, og den inngår i beslutningsgrunnlaget for kommunedelplanene og økonomiplanen. Det betyr at det er i økonomiplanen det besluttes hvilke tiltak som skal gjennomføres.

Småbarnslos

Småbarnslosen i Levanger er et tverrfaglig lavterskeltilbud til foreldre, barnehagepersonell og ansatte som har, eller arbeider med med barn 0-6 år. Småbarnslosen er et team med faste representanter som innehar kompetanse på spesialpedagogikk, psykologi, helse og  barnevern.  Foreldre og barnehage møter teamet i barnehagen. Småbarnslosen bruker reflekterende team som metode i arbeidet. Etter møtet skrives det et «veien videre»-skjema.

Ressursteam i Levangerskolen

Ressursteam er et tverrfaglig lavterskelteam i grunnskolen

  • som bistår og hjelper foresatte, elever og ansatte i skolen, gjennom rådgivning og veiledning. 
  • som drøfter utfordringer eller bekymring knyttet til barns utvikling. 
  • som drøfter utfordringer eller bekymring knyttet til pedagogiske utfordringer. 
  • som bidrar til lærende møter mellom skolen og hjelpetjenestene.  

Tverrfaglighet skal sikre 

  • bredde i problem- og ressursanalyse og felles forståelse av situasjonen.  
  • helhetsvurdering av barnets/familiens behov for hjelp. 
  • åpen og likeverdig kommunikasjon og samspill for alle parter i samarbeidet.  
  • sammenheng mellom utfordringer, behov og tiltak.  

Ressursteam består av faste medlemmer fra skole og skolehelsetjenesten, barneverntjenesten, PPT og psykologteamet. Foresatte, elever og andre relevante aktører deltar etter behov.  

 

Koordineringsgruppe SLT

 

Tverrfaglig ungdomsteam

 

Kommunes innsatsteam mot mobbing

Kommunens innsatsteam mot mobbing er et tverrfaglig team som skal bistå grunnskolenes innsatsteam med faglige råd i saker som oppleves som særlig komplekse og utfordrende. Kommunens innsatsteam skal bistår i implementeringen av skolenes egne innsatsteam gjennom faglige innspill/bidrag, oppfølging og kompetansepåfyll. Kommunens innsatsteam mot mobbing skal forsterke skolenes kompetanse særlig komplekse saker, både i undersøkelses, tiltaks- og oppfølgingsfasen.  Dette innebærer at teamet kan bistå med veiledning og refleksjon til skolens innsatsteam i undersøkelsesfasen, komme med forslag til tiltaksamt bidra med råd om oppfølging og rehabilitering for elever som har opplevd mobbing eller som skal lære seg alternative handlingsmønstre som ikke er krenkende på andre.  Kommunes innsatsteam mot mobbing utløses av rektor. 

 

Levanger ungdomsforum

Levanger ungdomsforum er et tverrfaglig samarbeidsforum som møtes hver 5 uke og har fokus på hva som rører seg i kommunes ungdomsmiljø. Samarbeidet i forumet omhandler trender og utviklingstrekk i Levanger og nærliggende kommuner. Levanger ungdomsforum har ansvar for at informasjon om trender og utviklingstrekk overføres til kommunes SLT-koordinator og Politiråd. Levanger ungdomsforum består av deltakere fra ungdomshuset, Levanger videregående skole, helsesykepleier, ungdomskontakt, rusteam, Levanger bibliotek, voksenopplæringa Staup, Leira mottak, Bergvingården, Politi og ungdomsLOS.

 

SAMMEN om oppvekstfellesskapet ​- Foreldremøter med rom til alle

Prosjektet SAMMEN om oppvekstfellesskapet er en del av Levanger kommunes målrettede satsning for å styrke barn og unges psykiske helse og rusfrihet. ​ Her skal vi bygge sterke voksennettverk med foreldremøtene i skolen som utgangspunkt. Vi starter med 1. klasse. Deretter 8. klasse. Skolene og lokalsamfunnene på Ytterøy, i Åsen og på Nesset er med i prosjektet. Prosjektet varer fra 2020 og vil pågå ut 2023.​ ​

Kommunen er tildelt midler gjennom det nasjonale folkehelseprogrammet i regi av Helsedirektoratet. Trøndelag fylkeskommune og Nord universitet bistår i planlegging, gjennomføring og evaluering av arbeidet.

Mer info: Program for folkehelsearbeid i Trøndelag 2017-2023.

Kontakt i Levanger kommune: 

Torje Munkeby, tomu@levanger.kommune.no, tlf. 90678413, Anne Grete Wold, anwo@levanger.kommune.no, tlf. 99100669 

 

Konsultasjonsteam vold og seksuelle overgrep

Konsultasjonsteamet er et tverrfaglig team som gir veiledning i saker hvor man er bekymret for at barn under 18 år kan være utsatt for vold eller seksuelle overgrep, eller har problematisk eller skadelig seksuell atferd.

Teamet kan vurdere anonymisert sak sammen med deg og gi veiledning på hvordan man kan snakke med barnet og eventuelt barnets familie. Konsultasjonsteamet vil kunne rådgi hvilke instanser som eventuelt kan bistå deg videre.

Problemeier legger fram saken det søkes hjelp om anonymt. Konsultasjonsteamet består av fagpersoner fra helsestasjon, barnevern og kommunepsykolog. Ved behov kan teamet forsterkes med annen kompetanse.

Kontakt med teamet oppnås på: konsultasjonsteam@levanger.kommune.no

Levanger kommune arbeider kontinuerlig med å bedre vår praksis knyttet til å trekker brukere av våre tilbud inn i videreutvikling av tilbudene. Dette skjer på ulike måter, alt fra prosesser i By- og bygdelab til invitasjoner til innspillsmøter og målrettede kartlegginger av tilbud og tjenester.

Vi opptatt av å involvere barn og unge og invitere de inn i prosesser hvor de kan bidra med å finne riktig medium og metode for å nå flere og skape aktive arenaer for involvering.

Individ

Brukere av tilbudene på individnivå trekkes inn i videreutvikling av tilbudene.

System

  • Ungdomsrådet
  • Politisk behandling av planverk
  • De enkelte virksomhetenes planverk
  • Samarbeidsutvalgene i barnehagene
  • Foreldreutvalgene i skolene
  • Kommunalt foreldreutvalg
  • Brukerutvalg Nav
  • Råd for mennesker nedsatt funksjonsevne
  • Brukerundersøkelser

Levanger kommune har et kvalitetssystem som sikrer avvikmeldinger og forbedringsforslag knyttet til tiltakene i modellen. Internkontrollen skal sikre at vedtatte prosedyrer følges og at pålagte og planlagte oppgaver gjennomføres.

Bruk og praksiser som springer ut av denne modellen evalueres jevnlig gjennom ledernivå og fagnivå, ved aktiv bruk av vedlikeholdsgruppen og ressurspersoner i hver enhet. Vedlikeholdsgruppen og enhetsledere registeret og retter opp avvik. Vedlikeholdsgruppen vurderer om det skal foretas større endringer og har ansvar for at disse kommuniseres ut til enhetene. Vedlikeholdsgruppen har rapporteringsansvar.

Levanger kommune skal være en lærende organisasjon som er dyktig til å skape, tilegne oss og overføre kunnskap slik at vi endrer våre praksiser og vår tjenesteproduksjon, slik at de gjenspeiler ny kunnskap og innsikt. Dette betyr at vi skal være i kontinuerlig utvikling, på leting etter nye metoder og beste praksiser.

Ved å være en lærende organisasjon vil Levanger kommune fokusere på å:

  • dokumentere ønsket praksis
  • registrere og evaluere praksis – avvik skal være kilde til læring og forbedring, suksesshistorier skal brukes til å skape inspirasjon og forbedringslyst.
  • avviksmeldinger, tilbakemeldinger og forbedringsforslag skal gjennomgås og evalueres, slik at praksis korrigeres.
  • søke ny kunnskap og prøve ut nye praksiser

For ansatte som kommer i kontakt med barn, unge og deres foreldre er kompetanseutvikling på tvers av enheter og fag en viktig forutsetning for god tverrfaglig samhandling. I kommende plan for oppvekst og utdanning er felles faglig grunnmur en viktig forutsetning for å bygge et trygt og godt oppvekstmiljø i Levanger. Det vil bli utarbeidet en 2-årig rullende kompetanseplan som skal omfatte alle relevant ansatte. I Levanger kommune er vi særlig opptatt av sammenheng og koordinering av kunnskap og innsats på tvers av tjenester for barn og tjenester for voksen. En felles faglig grunnmur skal sørge for grunnleggende kompetanse i både barn og voksnes livsstrev og bidra til gode og virksomme tjenester på tvers av innsatsområder.

Levanger kommune vil også innføre og måle vår evne til å samarbeidet på tvers av tjenester og fag gjennom å bruke verktøyet relasjonell kapasitet. Verktøyet skal anvendes til å øke organisasjonens samhandlingskapasitet og bidra til organisasjonsutvikling hvor innbyggernes behov settes i sentrum og vår evne til å skape virksomme tjenester for våre innbyggere måles, evalueres og korrigeres i en kontinuerlig prosess.